2014. június 18., szerda

Tanévzáró Suli Party


Az utolsó tanítási nap előtti délután rendeztük meg, a már hagyománnyá vált, Tanévzáró Suli Party-t. Szép számmal gyűltünk össze az iskola udvarán, szülők, nagyszülők, gyerekek, testvérek, pedagógusok, hogy vidáman, jó hangulatban köszönjünk el a 2013-14-es tanévtől. 
Csapatalakítással indult a délután. A „Szerencsecsapat” és a „Sárga Tigrisek” egy-egy szülő (Dénes Attila, Tátrai Szabolcs), és egy-egy gyerek (Szennai András, Polák Gergő) csapatkapitány vezetésével elfoglalták az udvaron a saját várukat. Kitűzték a csapatzászlót, és csatakiáltást fogalmaztak, amit be is mutattak a közönségnek. A csapatokat szülők, nagyszülők, testvérek erősítették.





Tréfás totó megoldása következett, melynek témája az iskolai programok voltak. Örömmel tapasztaltuk, hogy tanulóink milyen jól emlékeztek az egyes eseményekre, azok adataira.




A következő feladat: koreográfia készítése és bemutatása volt két, népszerű magyar együttes nyárról szóló zenéjére. Egy- egy tanterembe visszavonulva készültek a csapatok. A bemutató fergetegesre sikerült!




Miközben a csapatok a táncbemutatóra készültek, a várak védtelenek voltak, így Melinda néni könnyen „elcsenhette”, és eldughatta a csapatzászlókat.  Az a csapat nyerte ezt a feladatot, aki előbb megtalálta az udvaron a saját zászlóját.
Riportalany kerestetik! - ez volt a következő feladat címe. Mindkét csapatból egy felnőttnek, és egy gyereknek tíz perc alatt keresni kellett a faluban egy olyan embert, aki hajlandó volt eljönni az iskolába, hogy a gyerekek riportot készíthessenek vele a nyárról. Közben az iskolában maradt csapattagok gyűjtötték a kérdéseket. Szerencsére mindkét csapat hamar talált riportalanyt Hivatal Nándorné, és Csima Tibor személyében. Örömmel válaszoltak a kérdésekre.




Az utolsó pontot érő feladat a számháború volt: megszerezni a másik csapat zászlóját. A gyerekek és a felnőttek különböző „módszerekkel” vigyázták a saját számukat. Ebben a versenyben a „Szerencsecsapat” volt az ügyesebb, ők szerezték meg a „Sárga Tigrisek” zászlóját.






A versenyszámokat Ági néni értékelte. Mindkét csapat egyforma pontszámmal fejezte be a versenyt. Örömmel vették át a megérdemelt jutalmakat.



A versenyszámok között lehetőség volt egy kis evésre, ivásra, minderről a szülők gondoskodtak.


A nap végén még egy focimeccsre is sor került. Szülők, gyerekek együtt rúgták a labdát. Még szívesen maradtunk volna, de gondolnunk kellet a másnapi utolsó tanítási napra, és a tanévzáróra.



Találkozunk a Tanévnyitó Suli Party-n! Addig is mindenkinek jó 
VAKÁCIÓT kívánunk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.