2014. június 16., hétfő

Gyermeknap a Zöldbolygó projekt jegyében

A Zöldbolygó

A harmadik osztályosok négy hetes projektjének neve Zöldbolygó, témája pedig  Földünk megóvása volt. Nagyon sokféleképpen jártuk körbe ezt a témát, tanultunk sok mindent arról, hogyan tehetjük még sok-sok éven át élhetőbbé bolygónkat. Először is rácsodálkoztunk és fotókon megörökítettük "Házunk tájékát", amiből egy szép kiállítást rendeztünk. A konyhakertünkbe vetettünk, palántáztunk és komposztálót is ácsoltunk. Számba vettük, hogyan pusztítjuk környezetünket és mi módon tehetünk ez ellen. Újrahasznosítottunk, esőbotokat, papírmasé madarakat készítettünk. Interjú készítés közben rájöttünk, hogy egyre ökotudatosabbak a körülöttük élő emberek, és ennek nagyon örültünk. Ezt a sok felhalmozott tudást pedig a projektzárónkon meg is osztottuk a többiekkel vendégül híva magunkhoz őket és játékos feladatokkal segítettük elmélyíteni bennük ebbéli tudásukat.

Mennyi mindent csináltak!

Szép lett a kiállítás

"Sajnos ennyire nem vigyázunk rá!"

Nézd csak, milyen piszkos ez a tó!

A csodálatos bolygónk

Ezt nagyon jól tudjátok!

Ezen a napon tartottuk a gyereknapot is, melyre ellátogattak hozzánk az óvodások. Nagyon örültünk nekik. A délelőtt az ökosulis létünk jegyében zajlott. Az állomásokon különböző  feladatok várták a csapatokat. Az egyiken állathangokat, a másikon madarakat kellett felismerni távcső segítségével. Két állomáson az év emlősével és hüllőjével ismerkedtünk meg, míg az ötödiken tanúbizonyságot tehettünk tudásunkról, hogy mennyire ismerjük a szelektív hulladékgyűjtés szabályait.

Mi legyen a nevünk?

Csatakiáltásunk...

....ez így jó lesz!

Szépül a menetlevél

Öt állomást kell megrajzolnunk

Jé, ez egy süni!

Ki mit tud az év emlőséről

Hát ezért megy olyan lassan a teknős!

Míg várakozunk, szörnyet etetünk...

...vagy kicsit lustálkodunk.

Mit, melyik szelektív kukába dobjam?

Ez a róka hangja!

Madártávlatból

Az idősek klubja jóvoltából nagyon finom csörögefánkot tízóraizhattunk. Ezúton is köszönjük szépen nekik a rólunk való gondoskodást!

Kígyózik a sor a csörögefánkért

Hű, de jól néz ki!

És nagyon finom is!

Még ezen a napon fergeteges koncertet adott részünkre a Kiskondás együttes. Megkoronázta a napunkat, zenéjükkel, játékaikkal mindenkinek örömet okoztak.

Jó zenét játszottak és...

..velük együtt mi is,

például kalapcserélősdit.

Zárásképpen minden csoport kapott egy kis emlékeztető kiadványt, hogy mi mindent tehet a globális felmelegedés ellen, hogyan lesz tisztább és sokáig élhető Földünk. És mint otthon, mikor elfáradunk, elővettünk itt is egy  meséskönyvet, amibe a harmadikosok írták le, hogy milyennek is képzelik el az életet 3000-ben. Nagyon tetszett mindenkinek a három legjobban sikerült, legizgalmasabb illetve legviccesebb mese. Jókedvűen és sok-sok élménnyel térhettünk haza.

"A mesék szuperek voltak."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.