2014. október 23., csütörtök

Tök Party az iskolában

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon, délután tartottuk hagyományos őszi, családi kézműves foglalkozásunkat, a Tök Partyt. Főszerepben természetesen a tök állt. Legnépszerűbb helyszín az idei évben is a töklámpás készítő asztal volt. Kicsik, nagyok rajzolták, faragták a különféle mintákat. Készültek cicák, denevérek, ijesztő és vidám lámpások. 







Otthonunkat, cserepes virágainkat is díszíthetjük azokkal a letűzőkkel, amelyeket Andi nénivel készítettek a gyerekek. Cica, boszorkány, tök és denevér. Minden a Halloween jegyében. 






Erika nénivel nyakláncot, karkötőt fűztünk. A gyöngyöket színes csomagolópapírból sodortuk. Volt aki saját magának, volt aki anyukájának készítette az ékszert.






Melinda néni asztalánál madárijesztős ajtódíszt lehetett készíteni. Spatulákra ragasztottuk a -nem is ijesztő- fejecskéket. 







Bébiételes üvegekből mécsestartókat festettünk Kati nénivel. Miután az üvegeket szép színesre befestettük temperával, mintáztuk őket. Vidám és még vidámabb tök fejek készültek.






Senki nem éhezett, szomjazott. Zsíros kenyér és meleg tea volt az uzsonnánk. Köszönjük az anyukáknak, akik desszertet is hoztak nekünk. 




A Party végén átmentünk a falu főterére, ahol elhelyeztük a kifaragott töklámpásokat. Egy dal kíséretében meggyújtottuk benn a mécseseket. "Öt boszorka van, 43 fia van..."
Esténként a jutai iskolás gyerekek és szüleik lámpásai világítják be falunk központját!





Jó pihenést kívánunk az őszi szünetre! Találkozunk november 3-án, hétfőn!

1 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon klassz iskola, jó lehet itt diáknak, tanítónak lenni! A szülők segítsége pedig példás.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.