2015. június 17., szerda

Ez + Az

Török tanítók nálunk

A gyerekek közöttt

Mint már sokszor, idén is meglátogattak bennünket, a Kaposvári Egyetemen tanuló török tanító jelöltek. Most hárman jöttek, akiknek vizsgafeladatuk volt ismert magyar gyermekdalokat énekelni nekünk és velünk valamint hazájuk bemutatása, természetesen magyarul. Mindig elcsodálkozunk, hogy milyen nagy és milyen szép Törökország, milyen érdekes ételeik,italaik vannak és milyen szép és gazdag a népművészetük. 


Csodaszép népművészet

A prezentációk után magyarul  kérdezgették a gyerekeket, hogy mi a kedvenc időtöltésük, mit szeretnek és mit nem csinálni, amiből még tablót is készítenek majd. Egyik tanárbácsi rajztanárnak készül és megcsodálhattuk gyönyörű rajzait, s Jázminról készített is ott helyben egy portrét. Aztán megkértük őket,hogy a saját anyanyelvükön is adják elő nekünk a már jól ismert bemutatkozóikat. Nagyon érdekes volt a török, a kurd és az azeri nyelvet hallani. Reméljük jövőre is ellátogatnak hozzánk külföldi diákok,akik megismertetik velünk hazájukat!

Mi a kedvenc időtöltésed?

A rajztanár bácsi portrét rajzol




Selymet festettünk

A kiállítás egy szelete

Orosz Adél megnyitja a kiállítást

A kaposvári Együd Árpád Kulturális Központban selyemfestő tanfolyam indult felnőtteknek, Orosz Adél vezetésével. Az ott elkészült munkákból iskolánkban gyönyörű kiállítást rendeztek, mely egy egész héten át díszítette folyosónkat. 

A selyemfestésről

Szebbnél-szebb képek készültek

A fiúk is kitartóan dolgoztak

Tíz szerencsés kisgyerek egy délutáni foglalkozás keretén belül, a felnőttek irányítása mellett, ki is próbálhatták ezt a kézműves technikát. Nagyon elmélyülten, koncentráltan dolgoztak, hiszen a kontúrokon belül maradni nem olyan egyszerű. A festék nagyon könnyen "szétszalad" a selymen. Szebbnél-szebb alkotások születtek, melyek mindegyikén honfoglalás korabeli tarsolylemezekről való egy-egy ősi motívum szerepelt. Köszönjük szépen, hogy részesei lehettünk ennek a programnak! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.