2013. június 9., vasárnap

Olvass el!


"A könyv ugyanis, amit író ír, nincsen készen azzal, hogy leüti az utolsó betűt. Még azzal sincs készen, hogy megjelenik könyv alakban. A könyv : a regény, a mese, a vers csak akkor lesz teljesen kész, amikor valaki elolvassa. Elolvassa, átéli, elképzeli, = minden szóról eszébe jut valami, ami pontosan úgy csak neki juthat eszébe."

Nógrádi Gábor gondolataival indult az "Olvass el!" vetélkedő idei döntője, a Kaposvári Egyetemen. A tanév során 23 csapat vetélkedett egymással, Nógrádi Gábor könyveit olvasták, és ezekhez kapcsolódó feladatokat oldottak meg online felületen. A döntőben a legjobbak személyesen mérhették össze tudásukat. Iskolánk csapata: Barka Benedek, Gombos Panna, Molnár Zsófia, Vörös Hanna, 5. helyezést ért el. Gratulálunk!
Az izgalmas, érdekes feladatokat neves zsűri értékelte. Nyári Szilvia és Sarkadi Kiss János a Csiky Gergely Színház színészei, Nyulász Péter Év Gyermekkönyve-díjas író és Szávai Ilona főszerkesztő.


Jelenet a Gyerünk haza! című regényből

"God save the Queen!"

Robert, Eszter, Friedrich és a cirkuszigazgató

Összedugtuk a fejünket

Kész!

Összeraktuk

Mit is írjunk?

Megírtuk, Panna felolvasta

Kérdések a lufiban

Fogynak a lufik, gyűlnek a pontok

A zsűri

Díjátadás

Nyulász Péter könyvbemutatója

Dedikálás

"Ismeritek a példámat a kutyáról, amit ha beírok egy könyvbe, mindenki más fajtájúnak, más formájúnak képzeli el. ÉS ÍGY ÍRJA ÚJRA KÉPZELETÉBEN, LELKÉBEN AZ EGÉSZ KÖNYVET A SAJÁT GONDOLATAI, TAPASZTALATAI, ISMERETEI SZERINT. És így lesz a hideg írott szöveg élő történet. Így lesz a én regényem, a ti regényetek."
(Nógrádi Gábor)

A vetélkedőről készült fotókat megnézhetik ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.