2013. június 7., péntek

Budapesten...


Június 4-én, kedden Budapestre kirándultunk. Izgatottan vártuk, hogy egy teljes napot eltöltsünk a magyar fővárosban. Szomorkás, esős időben indultunk, de hamar elkergettük a felhőket az égről, és mire a Duna partjára értünk, igazi kiránduló idő lett.

Ráhajtunk az Erzsébet hídra
Budai vár a Duna partjáról
Először a Hősök terénél álltuk meg, ami Budapest legtágasabb tere, közepén a Millenniumi emlékművel, mely a magyar honfoglalás ezeréves jubileumának állít emléket.

Hősök tere
A hét vezér
Innét az állatkertbe mentünk. A Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje, hiszen csaknem százötven éves múltra tekint vissza. 1866. augusztus 9-én, déli harangszóra nyitotta meg kapuit, 2016-ban ünnepli megnyitásának 150. évfordulóját.
Láttunk fóka bemutatót, elefánt tanítást, ezenkívül rengeteg madarat, emlőst, hüllőt, gyönyörű növényeket ismerhettünk meg. A Varázshegy belsejében 3D-s filmeket is néztünk rovarokról és az őstenger állatairól. Az állatsimogatóban is jártunk. Nagyon aranyosak voltak a kis kecskék, közel merészkedtünk hozzájuk. Megetettük, megsimogattuk őket. Természetesen az állatkerti játszóteret is kipróbáltuk

Fóka móka
A sarkvidék madarai
Délutáni pihenő
Az ősasszony és a tűz
Páncélba bújva
A hatalmas kék bálna
...és a szíve
Csak bátraknak


A flamingó udvar
Az orrszarvú
Zsiráfok a túloldalon
A megérdemelt jutalom...
...nemcsak gyerekeknek
Kicsi vagyok, székre ülök...
Üdvözöllek!
Teknősök, sorakozó!
Láma etetés
Gyere, megsimogatlak!
A jegesmedve
Állatkerti sétánk után, -kellemesen elfáradva- a Várba indultunk. Siklóval utaztunk. Megcsodáltuk a Budavári Palota épületét, sétáltunk Mátyás udvarában, és természetesen gyönyörködtünk a csodálatos panorámában. Végül a Mátyás templomot néztük meg a Szentháromság téren, majd a Halászbástyáról tekintettünk le a Dunára és Pestre.

A Lánchíd
Kilátás a siklóról
Séta a Várban
Szent István lovasszobra
Országház a Halászbástyáról
Mátyás templom
 Fáradtan, de jókedvűen utaztunk haza. Nagyon jól éreztük magunkat ezen a napon. 
Örök emlék marad mindannyiunknak ez a kirándulás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.