2024. május 24., péntek

Gyereknap az iskolában


Pénteken plüssállatokkal a kézben, táskában, jöttek a gyerekek az iskolába. Gyereknapot tartottunk az állatok jegyében. Ezen a napon a Somogy Megyei Kinológiai Egyesület "Best Dog" Kaposvári Kutyaiskolája munkatársa, Tóth Bernadett kutyás bemutatót tartott a gyerekeknek. Az iskolások táskájában nem csak plüssállatok voltak, hanem kutya- és macskaeledelek, jutalomfalatok, játékok az állatoknak, pórázok, nyakörvek. Mindezt az SMKE felhívására tették, adományként a a nagyatádi állatmenhely számára.



Reggel beültünk ugyan az iskolapadba, de nem tanultunk, vagyis nem hagyományos módon. Állatokról szóló kisfilmet néztünk, aztán játékos kvízzel mutatták meg a gyerekek, mennyit jegyeztek meg, mennyit tudnak az állatokról.



Ezután a tízórai szünetben Norbi bácsi finom meleg kalácsa háttérbe szorította a menzai szalámis kenyeret.




Mikor mindenki jóllakott, a kézműves foglalkozáson csipeszállatkákat, gólyát, kulcstartót, könyvjelzőt készítettek a gyerekek a tanítók irányításával.







Tíz órakor megérkezett Bernadett néni a két kutyával, Nusival és Odettel. Elkezdődött a bemutató, amit a gyerekek nagyon élveztek. (Úgy láttuk, hogy a kutyák is.) A bemutató után sétáltathatták, simogathatták az állatokat, játszhattak velük.







Egyszer csak megjött Szilvi néni, aki a Szülői Munkaközösség által felajánlott fagylaltot hozta és osztotta ki a gyerekeknek. Nagy volt az öröm és finom volt a fagyi!




Fagyizás után három csapatot alkottunk és megkezdődött a sportverseny. Teljes erőbedobással küzdöttek a Veszett Farkasok, a Farkaskölykök és a Büdös Borzok. A vidám versenyben nem tudták legyűrni egymást, így első helyen végzett mindenki és jutalmul sportszeletet kapott.

Büdös Borzok

Farkaskölykök

Veszett Farkasok









Tartalmas, érdekes, vidám napot töltöttünk együtt, mindenki jól érezte magát.
Köszönjük a támogatást iskolánk Szülői Szervezetének, a Jusztina Cukrászdának és Kecskés Norbertnek! Köszönjük a Best Dog Kutyaiskolának hogy eljöttek hozzánk!


(A gyereknapon készült fotókat megnézhetik, ha ide kattintanak, illetve megtalálhatják a Képgalériában.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.