2020. április 6., hétfő

Első osztályosok beiratkozása a 2020-21-es tanévre
Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap (Beiratkozás általános iskolába - BÁI) elérhetőségen talál meg. 

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, lehetőséget biztosítunk a személyes ügyintézésre is. Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni. Személyes ügyintézés igénylése esetén, munkanapokon 8.00 és 16.00 óra között a következő telefonszámon van lehetőség időpont egyeztetésre: 30/349-6357, illetve a jutasuli@gmail.com e-mail címen.

A beiratkozás első szakaszában, 2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra közötti időszakban csak abban az esetben van tennivalója, ha gyermekét nem állami fenntartású vagy állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező iskolába kívánja beíratni.
Ebben az esetben az érintett iskolába a fent jelzett online módon, vagy személyesen tudja beadni kérelmét.

Intézményünket a beiratkozás második, következőben jelzett szakasza érinti.

2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra közötti időszak tennivalók:

1.      1. Amennyiben gyermekét a lakóhely/életvitelszerű tartózkodási hely[1] szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges a fenn meghatározott időszakban.

(A körzetes iskolák listáját a https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index oldalon, illetve ide kattintva találják meg.)
A Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola és AMI Jutai Tagiskolájának beiskolázási körzete Juta település.

A körzetes iskolába való beíratási szándék megerősítésének módja:

Online felületen: a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után az intézmény megjelölésével történik. Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a szükséges dokumentumok másolatát. Az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül majd sor.
Személyes megjelenés esetén kérjük a fenn megadott telefonszámon szíveskedjen időpontot egyeztetni, majd az intézményi ügyintézőnek a szükséges dokumentumokat bemutatni:

·       A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
·       A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
·       A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
·       Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
·       Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóanAz életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén - az adatok megadását követően - az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.


2. Amennyiben másik állami fenntartású intézményt választanak, jelentkezési kérelmet kell benyújtani a kiválasztott iskolába.

A kérelem benyújtása történhet a fenn megadott online felületen, illetve telefonon történt egyeztetés esetén személyesen.  Ebben az esetben szükség van a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevének megadására is.

Ha kérdése van, kérjük, bizalommal keresse iskolánkat a fenn megadott  telefonszámon!

Juta, 2020.04.06.
                                                                                                Kaponya Józsefné
                                                                                              tagintézmény-vezető

[1] A hatályos jogszabályok [a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (6) bekezdése alkalmazásában a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (6)bekezdése] alapján életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése