2019. szeptember 16., hétfő

A XIII. Kaposvári Állattenyésztési Napokon


Az idén is ellátogattunk a Kaposvári Állattenyésztési Napok megnyitójára, szeptember 13-án, pénteken. A Pannon Lovasakadémia fedeles lovardájában kezdtük a kiállítás bejárását. A megnyitón gyönyörű magyar hidegvérű lovakat, a bábolnai shagyákat, lipicai lovakat, valamint termetes húsmarha bikákat, tejelő teheneket és borjakat láthattunk.




A mézesek, fafaragók, késesek, bőrdíszművesek forgatagán átjutva a baromfi kiállító csarnokba érkeztünk, ahol szebbnél szebb galambokat, tyúkokat láthattunk. Pelyhes kiskacsát, nyulat is simogathattak a gyerekek. 




A fák árnyékában kialakított karámban csacsik, pónik, kecskék fogadták a simogató kezeket.


Sétánk utolsó és egyben legizgalmasabb állomása a SEFAG Zrt és a Bőszénfai Szarvasfarm programjai voltak az Élményligetben. Magyar agár-, gyalog solymász-, pákász-, vadász-íjász bemutató szórakoztatta a látogatókat. 


A bátrak szalmabálákból kialakított labirintusba bújhattak, csúszdázhattak, mocsárjáráson próbálhatták ki magukat. Apró nyereményekkel kedveskedtek az erdőt jól ismerő gyerekeknek. Beülhettek a hatalmas Johne Deere traktorokba. Vadászkürtösök ritkán hallható dallamai igazi erdei hangulatot teremtettek a változatos programokhoz. 





Nagyon jól éreztük magunkat ezen a napon. Köszönjük a jutai önkormányzatnak, hogy biztosították számunkra az autóbuszt, ami elvitt minket a program színhelyére.


(A KÁN-on készült fotókat megtalálják a Képgalériában, illetve, ha ide kattintanak.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.