2018. május 26., szombat

Gyermeknap, nálunk...


Május utolsó vasárnapján ünnepeljük a Nemzetközi Gyermeknapot. Mi már pénteken ünnepeltünk! Ezen a napon nem volt tanítás (ez már magában is ünnep a gyerekeknek😊), mert reggel Kaposvárra, a Meistro Lovastanyára mentünk, ahol egész délelőtt színes, játékos programon vehettek részt a gyerekek.
Először a hagyományok udvarába látogattunk be, ahol bepillantást nyerhettünk a Huszár házba, a Lovagi házba, a Cigány házba és a Paraszt házba is. Megismerkedhettünk a régi, mezőgazdasági eszközökkel (sarló, vonyogó, stb.), a huszárok, lovagok kellékeivel (buzogány, kard, láncmellény, sisak), illetve a cigány hagyományokkal. Ezután nyeregbe is pattanhattak az ifjú lovagok. Három gyönyörű ló várta a gyerekeket: Báró, Kócos és Flash. A lovaglás után pihentünk kicsit, ettünk, ittunk, majd népi gyermekjátékokban mérhették össze ügyességüket, tudásukat a csapatok. Volt ott ágyúval célba lövés, üvegleütés ostorral, rongylabdával célba dobás, diótörés, patkódobás, kockából toronyépítés, síelés, horgászat, falóra szállás, haletetés. Szükség volt a gyorsaságra, a furfangosságra, és a csapat összetartásra. Mindenki szuperül kiállta a próbákat. 
Nagyon jól éreztük magunkat ezen a délelőttön, köszönjük a Szülői Munkaközösségnek az anyagi támogatást!

A Hagyományok udvarában

A lányok is kézbe vették a kardot

Nem könnyű a páncéling!

Lóra pattantunk

Lovaglás után jólesett a pihenés

Ki tud több halat kifogni?

Öten egy lovon

Célba lövés ágyúval

A diótöréshez is kell az ügyesség

Célbadobás

Hidat is építettünk


Délután a jutai önkormányzat szervezett gyereknapot a focipályán. Két órakor táncházzal indult a program, majd Béres Erika gyermekfejlesztő előadásán vehettek részt a gyerekek. Nagyon népszerű volt az arcfestés és a csillámtetoválás. Aki elfáradt az ugrálóvárban, a focizásban, vagy a gokartozásban, üdítővel, pogácsával és zsíros kenyérrel várták a sátorban. Fagylaltot is kaptak az édességkedvelők. Aki még ezután is éhes maradt, szalonnát süthetett. Nagyon jó volt ez a délután, köszönjük!

Somogyi ugrós

Béres Erika előadásán

Készülnek a tetkók

Barátok

Alakul a kicsi kutyus

Az ugrálóvárban

A foci nem maradhat el!

Megpihentek a focisták

Sül a szalonna

Jó étvágyat!


(Ezen a napon készült fotókat megnézhetik, ha ide kattintanak, illetve a Képgalériában.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.