2018. április 18., szerda

Kirándulás a Zöldszívvel Egyesülettel


Április 16-án hétfőn, a 3. osztályosok a Zöldszívvel Egyesület jóvoltából ellátogathattak a kaposvári hulladékfeldolgozó üzembe. Bepillantást nyerhettek diákjaink a szelektív hulladékfeldolgozás folyamatába, hogyan zajlik a környezetünkben felhalmozódott hulladékok raktározása, újrahasznosítása.
Az üzemben láthattuk, hogyan válogatják szét gépi és kézi erővel a műanyagokat, fémeket, papírt, hogyan készül a komposzt a zöld hulladékból.
Nagyon érdekes volt a sok, modern gép működése. A gyerekek megtudhatták, hogy miért fontos a hulladék szelektálása, hogyan óvhatjuk környezetünket a jövő számára. Mindenki kicsit belebújhatott a szemétszállítók mellényébe is, kipróbálhatta gondolatban a munkájukat.
A játszótéren pihenésképpen ügyességi játékokkal szórakozhattak a gyerekek.


A Zöldszívvel Egyesület vezetői hazafele a Plázába is elvittek bennünket. Interaktív előadás keretében megnézhettük, hogyan épült fel a kaposvári üzem. Préselhettünk műanyagokat, fémdobozt,úgy,  mint a gépek. Végül teszt kitöltésével bemutathatták tanulóink tudásukat, amit ezen a napon szereztek.Tartalmas, érdekes program volt, köszönjük!

(Az összes fotót megtalálhatják, ha ide kattintanak, illetve a Képgalériában.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése