2016. május 31., kedd

Csillagok között



Május 27-én a Zselici Csillagparkba kirándultunk. Először a planetáriumban a csillagos égbolttal ismerkedhettünk meg egy előadás keretében. Majd amíg az 1-2. osztályosok egy mesét néztek meg a csillagképek mondabeli keletkezéséről, a 3-4. osztályosok távcsövön keresztül vizsgálhatták a Napot. Ezután a nagyok a Föld keletkezéséről néztek előadást, közben a kicsik is belenézhettek a távcsőbe.


Nagy sikere volt a csillagászati kiállításnak, ahol a gyerekek megismerkedhettek a meteoritok főbb fajtáival. A természeti kiállításon a Zselic élővilágát mutatták meg nekünk.



A kilátóba felkapaszkodva nemcsak a környéket figyelhettük meg, hanem elláttunk a balatoni hegyekig, de még a pécsi TV tornyot is megpillanthattuk.





A toronyból leérve nagy örömmel "foglalták el" a gyerekek a csillagvizsgáló melletti játszóteret.




A Ropolyi tónál megfigyelhettük a vizek és vízpartok élővilágát is.


Sok élménnyel, ismerettel gazdagodva értünk vissza az iskolába. Akkor még úgy tűnt, hogy a gyerekek elfáradtak ezen a kiránduláson, de délután a Sportpályán szervezett gyermeknapi rendezvényen ennek a fáradtságnak már nyoma sem volt. Sokan még fél 7-kor is sütötték a szalonnát, vagy éppen játszottak.

A kiránduláson készült összes kép megtalálható ide kattintva, illetve a Képgalériában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.