2014. május 22., csütörtök

Kiálltuk a hét próbát!

A mezőcsokonyai iskola ismét versenyre hívta iskolánkat. Mesevetélkedőt hirdettek, mi pedig örömmel jelentkeztünk és készültünk rá. Heteken át foglalkoztunk a népköltészeti alkotásokkal, keletkezésükről, fajtájukról igyekeztünk minél többet megtudni. Feladatunk volt még 6 -előre megadott- mesével ismerkedni. A kiskakas gyémánt félkrajcárja, A csillgszemű juhász, Ludas Matyi, A tulipánná változott királyfi, Az aranyparázs és A rátóti csikótojás mindnyájunk kedvenc meséi közé tartozik, így igazán öröm volt a felkészülés. Ludas Matyi történetét pedig meg is jelenítettük.
Hét próbát kellett kiállnunk. No, nem csak nekünk, hanem a versenyen részt vevő gyerekeknek, akik Hetesről, Somogysárdról és Mezőcsokonyáról érkeztek. Menetlevelünkkel állomásról-állomásra utaztunk e hat mese világába. A végállomáson megpihenve pedig.... De lássuk csak, mi történt!

Várakozunk, izgulunk

Csilla néni a hét próbáról beszél
És indult a verseny! Az első állomáson két feladatunk volt. Rajzolni kellett az ismert mesék hiányzó képrészleteit, illetve számot adhattunk tudásunkról, amit a népköltészeti alkotásokról tudunk.

Valami hiányzik a képekről...
...és mi azt megrajzoltuk



Tündérmese, állatmese, tréfás mese, valós mese.....
A második állomáson hirdetést adtak fel a meseszereplők, nekünk pedig ki kellett találnunk, hogy kik ők, melyik mesében szerepelnek.

Ki lehet a hirdető?
Kitaláltuk
A következő állomáson arany krajcárra vadásztunk.

Rizsből
Kukoricából
Végül búzából
Miután meggazdagodtunk, utunk a következő helyszín felé vezetett, ahol az üres kosárkákat hamar megtöltöttük az oda illő tárgyakkal, képekkel.

Hol a helye?
Hamar megtöltöttük
Indultunk is tovább a következő állomásra, ahol egy mesetotót töltöttünk ki.

Ismerkedünk a feladattal

Vajon melyik válasz helyes?
Utolsó előtti próbatétel egy kicsit nehéznek bizonyult. Sok apró képrészletből kellett kiraknunk egyet. Még azt is meg kellett mondanunk, hogy melyik meséből való a jelenet.

Hova tegyem?
Így talán jó lesz
Én már kész is vagyok
Az utolsó próba előtt egy kicsit megpihentünk. Meguzsonnáztunk és  felkészültünk a jelentre, amit a Ludas Matyiból adtunk elő. Másodikként léphettünk színre. Íme:

A lányok
Lusta Matyi
Veled még játszani sem lehet?
Menjünk a vásárba!
Eladom a ludacskámat
Vigyázz, itt jön Döbrögi!
Hogy a lúd Te kölyök?
22, 23, 24, 25
Játékunk után megnéztük A kiskakas gyémánt félkrajcárja és A rátóti csikótojás című mesékből egy-egy jelenetet, és izgatottan vártuk az eredményhirdetést! Aztán mint a mesékben a jó, mi is elnyertük méltó jutalmunkat, hiszen első helyezettek lettünk!

Első helyezett a jutai csapat




A hétpróbás csapat!
Így volt, igaz volt! Aki nem hiszi, járjon utána!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.