2023. május 29., hétfő

Gyereknap az iskolában


Minden évben május utolsó vasárnapján gyereknap van. Az idén ez az ünnep egybeesett a pünkösddel, melyhez sok néphagyomány kötődik. Iskolánkban május 26-án, pénteken, olyan gyereknapot tartottunk, ahol játékos formában felelevenítettük a pünkösdi hagyományokat, de nem feledkeztünk el a mai életünkről, biztonságunkról.
 A Kaposvári Rendőrkapitányság munkatársai eljöttek hozzánk, megismertettek minket a munkájukkal, bemutatót tartottak, játékos feladatokat adtak a gyerekeknek és még jelvényt is készítettek nekik.
A gyereknap egy pünkösdi néphagyományokat bemutató kisfilmmel kezdődött, majd egy totó kitöltésével adtak számot a gyerekek arról, mennyit jegyeztek meg a látottakból, hallottakból. Ezután tízóraira meleg kalácsot kaptak, amit Kecskés Norbert készített a gyerekeknek.

Beszélgetés a pünkösdről

Készül a totó

Nagyon finom a kalács

Tízórai közben megérkeztek a rendőrök és elkezdődött a bemutató. A gyerekek nagyon élvezték. Beülhettek a szirénázó rendőrautóba, kipróbálták a bilincset, a lövedékálló mellényt, tarthatták a pajzsot, puzzle-t raktak össze és még sok érdekes feladatot oldottak meg. 

Ezután következett a fagyizás, melyet a Szülői Munkaközösség ajánlott fel.

Beszélgetés a rendőrök munkájáról

Az autóban

Utasként

Összebilincselve

Beöltözve

Ebben a szemüvegben nem volt könnyű egyenesen menni

Készen van a puzzle!

Kihez tartoznak a tárgyak?

Készül a jelvény

Mindenki kapott fagyit

A program a pünkösdi király és királyné megválasztásával folytatódott. A lányok koszorút fontak, amivel majd megkoronázzák a királyt és királynét, aztán megválasztották a királynéjukat. A hagyomány szerint a legszorgosabb, legszerényebb, legszelídebb leány nyeri el ezt a címet. Az idén iskolánkban Eperjesi Lilit tartották a lányok a legérdemesebbnek arra, hogy királyné legyen.
A fiúknak vetélkedni kellett a pünkösdi királyságért. Erő és ügyességi próbákon vettek részt. A legerősebb és legügyesebb legény nyerte el a pünkösdi király címet, ebben az évben Vida Milán.
Végül a királyt és a királynét megkoronáztuk, ezen alkalomból minden gyereknek ajándékot adtak át, amit szintén a Szülői Munkaközösség biztosított számunkra.

Készülnek a koszorúk

Ügyességi próba

Ki lesz a leggyorsabb?

A lányok megválasztották a pünkösdi királynét

A fiúk felsorakoztak az eredményhirdetésre

Megkoronázták a királyt

A pünkösdi király és királyné

A királyi pár átadta az ajándékokat a többieknek

Elmondhatjuk, hogy ezen a napon mindenki nagyon jól érezte magát.

Köszönjük a támogatást a Kaposvári Rendőrkapitányságnak, 
iskolánk Szülői Munkaközösségének és Kecskés Norbertnek!

(A gyereknapon készült fotókat megnézhetik, ha ide kattintanak, illetve megtalálhatják a Képgalériában.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.