2021. április 7., szerda

Beiratkozás a 2021/2022. tanévre

 Tisztelt Szülők!

A 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás kapcsán tájékoztatjuk Önöket, hogy akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál.

A kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel nemcsak személyes, hanem online úton is lehetősége van beíratni tanköteles korba lépő gyermekét.
Tekintettel a veszélyhelyzetre, javasoljuk, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, amely nemcsak biztonságos, hanem kényelmesebb is az Önök számára.

Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 
2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során. Gyermeke körzetes iskoláját az alábbi keresőfelületen találja meg: https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index .

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napján (2021. szeptember 1.) kerülhet sor.

A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett. Amennyiben a személyes beiratkozás lehetőségével kíván élni, úgy kérjük, hívja az alábbi telefonszámot 30/349 6357, illetve keressen minket a jutasuli@gmail.com e-mail címen, ahol tudunk időpontot egyeztetni! 

A személyes beiratkozás esetén szükséges dokumentumok:
Születési anyakönyvi kivonat
A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány

A beiratkozási eljárás során, vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. 

A körzetes gyermekek felvétele automatikus, a nem körzetes gyermekek esetében legkésőbb 2021. április 23-ig születik döntés a felvételről, ami után megküldjük a döntésről szóló tájékoztatást a gondviselőnek.

A beiratkozással kapcsolatos bármilyen felmerülő kérdése esetén szívesen állunk rendelkezésére, keressen minket e-mailen, vagy telefonon a fent megadott elérhetőségeken!

A részletes eljárásrendet itt olvashatják: Eljárásrend

Juta, 2021. április 7.

                                                                                                  Kaponya Józsefné
                                                                                                tagintézmény-vezető




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.